RUSSEN OG RUSSDEAL ER PÅ LAG MED STINE SOFIES STIFTELSE

Stine Sofies Stiftelse ble etablert etter Baneheiadrapene i 2000, der Stine Sofie (8) og Lena (10) ble brutalt voldtatt og drept. Stiftelsen jobber hver dag for at ingen barn skal oppleve vold eller seksuelle overgrep. Nå kan russen være med på den viktige jobben!

Dette er noe av det Stine Sofies Stiftelse gjør:

1. Hvert år snakker de med flere tusen barn om hva vold og overgrep er. De lærer hva som er lov og hva som ikke er lov.

2. Nettsiden jegvilvite.no er et sted der barn og voksne får informasjon om vold og overgrep. Målet er at flere skal vite mer og våge å si fra.

3. Stine Sofie Senteret i Grimstad er et mestringssenter for barn og unge som er utsatt for, eller har vært vitne til, vold og overgrep.

4. I stiftelsen jobber det en jurist som veileder og gir råd til mennesker i møte med rettsapparatet. De gir også ut veilederen Barn som voldsofre.

5. En av de viktige oppgavene til stiftelsen er å påvirke politikerne for å styrke rettighetene til ofre, pårørende og etterlatte. Være barnas stemme!


Hvordan kan russen bidra?

Selv om det av og til har vært støy rundt russen, tror vi at de fleste går inn i russetiden med gode og tydelige holdninger, et ønske om å ta vare på hverandre og om å si klart fra om uakseptabel adferd. Stine Sofies Stiftelse samarbeider med Russdeal, slik at du kan være en del av laget som jobber for en barndom uten vold.

Klesproduktene til Russdeal har et merke som viser at du støtter stiftelsen, og når du handler dine produkter kan du velge å donere en liten gave til arbeidet for en barndom uten vold. Velger din russegruppe å benytte dugnadskonsepter fra Russdeal, går også deler av inntektene til Stine Sofies Stiftelse. Du kan også donere en valgfri sum eller kjøpe et av plaggene lengre nede på denne siden.

Vil du bli Barnerettsfadder og støtte arbeidet for en barndom uten vold med et månedlig beløp, kan du klikke her.

  

 


Stine Sofies Stiftelse
post@barnerett.com
37 29 40 90
www.stinesofiesstiftelse.no  
www.jegvilvite.no